Verschillen tussen film en boek 2.

De treinreis wordt in de film duidelijk vertoond, in het boek is hier weinig sprake van. 1.In de film zie je Bruno met zijn vriendjes op het straat spelen voor hij thuis naar binnen gaat, dit gebeurd niet in het boek. 3.

In het boek wordt niet verteld dat Bruno door zijn raam een “boerderij” ziet. 4.In de film wordt het raam van Bruno zijn slaapkamer dichtgemaakt zodat hij niet meer naar buiten kan kijken. 5.De mama gaat niet met de eer lopen wanneer Bruno van zijn schommel is gevallen en de jood Pavel hem verzorgd. In het boek doet zij dit wel omdat vader anders te veel vragen zou stellen. 6.

In het boek weet moeder niet van de verbranding van de joodse lijken, ze is woedend op haar echtgenoot en krijgt het moeilijk om daar nog te wonen. 7.In de film kijken vader en de soldaten naar een film over de concentratiekampen, in de film lijkt het leven daar super goed dus Bruno snapt niet waarom Shmuel het daar zogezegd zo slecht heeft. 8.In de film wil moeder het doodskaartje van oma scheuren omdat er iets op staat over Hitler en ze weet dat oma dat nooit gewild zou hebben maar haar echtgenoot houdt haar tegen want het is tegen de wet van Hitler. 9.In Het boek heeft Bruno luizen en wordt zijn haar afgeschoren, in het boek gebeurd dit niet dus zet Bruno een petje op als hij naar het kamp gaat.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

10.In het boek is er geen elektriciteit op de prikkeldraad, in de film wel en moet Bruno een tunnel graven onder de prikkeldraad door. 11.In het boek geven Shmuel en Bruno op naar het zoeken van Shmuel zijn vader en besluit Bruno terug te keren naar huis maar het fluitsignaal werd al gegeven dus Bruno gaat mee de gaskamer binnen. 12.In het boek moeten ze hun kleren niet uitdoen om de gaskamer binnen te gaan, in de film wel want daar wordt er gezegd dat het alleen maar een douche is . 13.

Het einde is anders tussen boek en film: Vader en moeder gaan in de film op zoek naar Bruno tot ze zijn kleren aan het hek vinden en beseffen dat Bruno ook in de gaskamer aanwezig was. In het boek denken ze dat Bruno nog leeft en gaat moeder met de zus terug naar Berlijn met de hoop dat Bruno daar is. boekkaften personages bruno moeder vader shmuel zus verhuizen van Berlijn naar Polen Berlijn Polen Auteur John Boyne John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Iers schrijver en journalist.John Boyne heeft in totaal zes romans en een aantal korte verhalen geschreven. Zijn boeken zijn in 42 talen uitgegeven.

The Boy in the Striped Pyjamas is een Brits/Amerikaanse oorlogsfilm uit 2008 onder regie van Mark Herman. de roman heeft John Boyne geschreven en deze is hierna verfilmd door Mark Herman.