Botezul unui copil este o ocazie minunata de a sarbatori cu prietenii si cu familia. Inseamna, de asemenea si un efort imens: alegerea locului unde se va desfasura botezul, invitatii, meniul, culorile cu care vor fi decorate mesele, biserica, etc. Petrecerile de botez sunt, pe cat de frumoase, pe atat de greu de realizat, intrucat, de cele mai multe ori, membrii familiei vin cu tot felul de idei care, in loc sa-i ajute, ii bulverseaza si mai rau pe proaspetii parinti.

A avea un bebelus inseamna, de la decizii relativ usoare, cum ar fi deciziile legate de botez, pana la decizii referitoarea la sanatatea sa, la scoala pe care o va urma, decizii care ii vor influenta viitorul. Recoltarea celulelor stem la nastere este o decizie importanta, pe care parintii ar trebui sa o ia.Baby Stem este partener Seracell, banca numarul 1 in Germania din punct de vedere al recoltarii lunare si al eliberarii totale, care dispune de doua dintre cele mai importante acreditari GMP (God Manufacturing Practice) si JACIE.Iata cateva aspecte importante, pentru un botGenele au un rol foarte important in formarea bebelusilor, a alegerii lucrurilor care le sunt pe plac sau, dimpotriva, a lucrurilor care le displac cu desavarsire. Faptul ca cei mici sunt pretentiosi la mancare, este un lucru datorat genelor, si nu educatiei primite, arata un studiu realizat la Universitatea din Londra.Expertii au examinat masura in care genele si factorii de mediu influenteaza preferintele alimentare ale celor mici, in incercarea de a explica de ce unii copii refuza cu indarjire unele alimente sau de ce sunt extrem de selectivi cu alimentele pe care le consuma.Acestia au descoperit ca ambele comportamente se bazeaza pe anumite investitii, nu pe un anumit stil parental.

Comportamentul alimentar dificil este caracterizat prin momente dese in care cei mici refuza sa guste diferite alimente, fara un motiv bine intemeiat si este pus pe seama unei educatii „rele”.Datoria parintilor este insa sa se asigure ca cei mici sunt hraniti corespunzator, pentru a se putea dezvolta armonios. ?i decizia de a recolta celule stem la nastere este importanta, astfel ca parintii ar trebui sa opteze pentru recoltare. Baby Stem ofera servicii de prelucrare si depozitare a celulelor stem, la calitate germana. Ce este neofobia?Neofobia este definita ca fiind teama celor mici de a incerca alimente noi, de obicei normale, aceasta putand sa aiba ca si cauze de aparitie precum mediul familial sau comportamentul parental.Constatarea unei asemenea fobii vine, de multe ori, ca o usurare a parintilor, intrucat acestia se simt, de cele mai multe ori, vinovati, pentru comportamentul celor mici.

Doctorul Clare Llewellyn, principalul cercetator al acestui studiu, este de parere ca genele sunt soarta oamenilor si ca multe dintre aspectele vietii se datoreaza lor.Copiii sunt extrem de diferiti unul de celalalt, motiv pentru care parintii trebuie sa abordeze strategii diferite, pentru fiecare copil, in parte. Astfel, desi cei mici refuza sa consume anumite alimente, daca parintii adopta strategia corecta, exista sanse mari ca cei mici sa fie, intr-un final, convinsi sa guste.Parintii sunt in permanenta responsabili pentru educatia pe care o ofera celor mici. Mai mult decat atat insa, acestia sunt singurii care iau decizii, pana la varsta majoratului, pentru copiii lor. Decizia de a recolta celule stem la nastere este una extrem de importanta, intrucat poate asigura o viata de familie linistita si un viitor fara incidente medicale pentru cel mic, dar si pentru rudele compatibile, intrucat celulele stem pot fi folosite si de catre rudele copilului al caror test de compatibilitate iese pozitiv.Baby Stem ofera servicii de prelucrare si depozitare a celulelor stem, datorita colaborarii cu Seracell, banca numarul 1 in Germania din punct de vedere al recoltarii lunare si al eliberarii totale.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

Astfel, odata recoltate, celulele sunt ridicate de catre un curier acreditat pentru transportul de probe biologice. Ulterior, kitul este transportat in conditii optime in Germania, catre laboratoarele Seracell, unde va fi predat personalului. Dupa o atenta verificare, proba este procesata, verificata si, dupa primirea avizului car atesta viabilitatea acesteia, este inceput procesul de crioprezervare.

Seracell depoziteaza probele in sase esantioane separate, pentru ca celulele stem sa poata fi folosite, la nevoie, atat pentru diferite teste, cat si pentru transplantul de celule stem. Pentru mai multe detalii, viziteaza BabyStem.ro.ez perfect1.

Alegerea locatieiLocatia joaca un rol foarte important in cazul petrecerilor de botez. Aceasta poate fi reprezentata de casa parintilor, a nasei, a bunicilor sau, de ce nu, poate fi sala parohiei, daca biserica aleasa dispune de o astfel de sala, suficient de incapatoare, pentru a putea multumi invitatii.2.

InvitatiileBotez fara invitati, nu se poate. Astfel, o lista a tuturor persoanelor apropiate cuplului, trebuie neaparat realizata, inainte de orice alt plan. Nasii, familia, prietenii, cunostintele, de numarul acestora depind si celelalte aspecte ale unui botez – locatia, numarul meniurilor, biserica.Invitatia de botez trebuie sa respecte „anumite standarde”, astfel ca ideal ar fi ca ea sa aiba nuantele intregii tematice a botezului si sa aiba un text simplu, captivant, poate chiar amuzant, care sa-i determine pe cei invitati sa vina cu drag. Aceasta trebuie trimise cu cateva saptamani inainte, in acest fel oaspetii vor putea face aranjamentele necesare, pentru a fi prezenti la petrecere.3. MeniurileHranirea invitatiilor trebuie facuta „ca la carte”, meniuri usoare, delicioase, farfurii frumos aranjate, un tort delicios, toate acestea vor asigura o petrecere de botez reusita.

  In cazul petrecerilor de botez, tortul este intotdeauna atractia finala. In ultimul timp, trendul se indreapta catre formarea unui tort, din mai multe prajiturele mici, pentru un plus de frumusete.4. Tema petrecerii de botezTema petrecerii de botez este extrem de importanta. O tema aleasa corect, va asigura reusita botezului. Sunt recomandate teme inedite, accente de culoare bine amplasate, decorul camerei unde se va desfasura petrecerea sa fie in ton cu tema aleasa, acestea sunt detalii care fac, intotdeauna diferenta.

Unele tematici de petrecere cer si un anume „dress code”, astfel, daca tematica este una cu totul si cu totul speciala, invitatii ar putea primi sugestii despre ce sa poarte in ziua botezului.5. Cadouri pentru invitatiDaca parintii dispun de un buget suficient, pot oferi invitatilor mici cadouri, care sa le aminteasca de petrecerea de botez, peste ani. Pot fi alese semne de carte speciale, un mini rozariu, bomboane cu numele copilului pe ambalaj, etc.Deciziile luate de parinti vor avea un ecou si asupra viitorului adult. Amintirile sunt cele mai pretioase cadouri ale unei persoane, astfel ca, o petrecere de botez reusita, va asigura amintiri pe masura.Sanatatea joaca insa rolul cel mai important. Pentru a avea amintiri frumoase, este nevoie de o sanatate de fier.

Baby Stem este partener Seracell si ofera servicii de prelucrare si depozitare a celulelor stem. Celulele stem din cordonul ombilical sunt celule tinere, care nu sunt specializate si diferentiate in diverse tipuri de celule ale corpului. Astfel, acestea au capacitatea extraordinara de a se multiplica si nu sunt afectate de factorii de mediu. Baby Stem este partener Seracell – banca cea mai mare de sange placentar autolog, cu sediul in Berlin. Pentru mai multe detalii, viziteaza Babystem.ro.